Dakcoating

Dakpannen coaten beschermt dak

Dakpannen hebben veel te verduren. Neerslag, zon, wind, kou en hitte. Ze zijn er natuurlijk tegen bestand, maar ze kunnen ook wel een bescherming gebruiken. Dakpannen coaten is een effectieve manier om dakpannen te beschermen en hun levensduur te verlengen. Er wordt zo een beschermende laag op de dakpannen aangebracht. Uiteraard komen er meer werkzaamheden kijken bij dakpannen coaten. Ook moeten de dakpannen en het dak moet geschikt zijn voor het coaten. Dit kunt u laten vaststellen door een professioneel bedrijf. En als het allemaal mogelijk blijkt, dan ziet uw dak er weer als nieuw uit, zodra de dakpannen zijn gecoat.

Uw dak als nieuw door dakpannen coaten

Bij dakpannen coaten is het van belang dat de dakconstructie en de dakpannen in goede staat zijn. Een expert kan dit vaststellen. Eventuele beschadigingen dienen hersteld te worden. U doet er dus goed aan om hier een professional voor in te schakelen. Zodra de ondergrond intact is, dienen de dakpannen vrijgemaakt te worden van mos, algen en vuil. Dakpannen coaten kan alleen op schone en intacte dakpannen. De coating is in meerdere kleuren en in mat en glans verkrijgbaar. Na het aanbrengen van de coating ziet uw dak er weer als nieuw uit.

Dakpannen coaten als tussenoplossing

Als uw dak aangeslagen is door algen, mossen en schimmels kunt ervan op aan dat uw dakpannen een onderhoudsbeurt nodig hebben. Als u deze situatie voor langere periode hebt gedoogd, dan kan het zelfs zijn dat uw dakpannen aangetast zijn door deze begroeiingen. Hopelijk is er geen onherstelbare schade aangericht. Als uw dakconstructie nog in goede staat is, maar de dakpannen op hun laatste benen lopen, kan een tussenoplossing dakpannen coaten zijn. U hoeft dan nog geen forse investering te doen in nieuwe dakpannen. Dakpannen coaten is goedkoper dan dakpannen vervangen.

Voor- en nadelen van dakpannen coaten

Voordelen van dakpannen coaten zijn onder andere dat het coaten van dakpannen goedkoper is dan vervangen en dat uw dak er toch als nieuw uit komt te zien. Een ander voordeel is dat dakpannen met een coating, beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Een nadeel is dat de laag die bij het dakpannen coaten wordt aangebracht niet zo lang meegaat als nieuwe dakpannen. Zijn de dakpannen op uw dak al wat ouder? Laat u dan goed informeren. Win advies in bij een bedrijf dat ervaring heeft in het coaten én vervangen van dakpannen.

Vraag gerust een offerte aan, en ontvang spoedig een scherpe aanbieding